Toyota Rally 2001

Kongelig Dansk Automobil Klub Sport Fyn byder igen i år velkommen til rally på Fyn, lørdag d. 29. september.

Efter sidste års vellykkede afvikling af Toyota Rally 2000, blev vi opfordret til at gentage arrangementet i år 2001. ’Bare ret årstallet og kopier rutebogen’ blev der sagt på det afsluttende pressemøde. Det lyder enkelt, og derfor ændrede vi da også det planlagte Mini-rally til et DM-rally. Vi har dog også valgt at gennemføre vores del af den succesrige DASU-Minirally Cup og afvikler derfor 4. afdeling, som en del af Toyota Rally 2001.

Vores hovedsponsor – Toyota Danmark A/S – var ligeledes indstillet på at skabe det fornødne økonomiske fundament for årets Fynske rally.

”Sportsligt attraktivt,  kompakt og  enkelt” var nøgleordene sidste år – og det er de også i år! Dette års udgave af Toyota Rally er derfor koncentreret omkring Odense. I DM-ralliet køres der 6 forskellige prøver 2 gange, mens Mini-rallydeltagerne må ’nøjes’ med 4 forskellige prøver. Vi kan i år byde på en særdeles spændende prøve i Odense Industri S. Med hjælp fra lokale erhvervsvirksomheder er det lykkedes os at skabe en meget afvekslende prøve på næsten 8 km, med rigtig gode publikumsforhold.

Hovedkvarteret er igen i år henlagt til Odense. Tæt ved Odenses centrum har vi et dejligt idrætsanlæg, som rummer både fodboldstadion, idrætshaller, skøjtehaller og meget mere. Odense Idrætshal, som er en del af dette idrætsanlæg, vil igen danne rammerne om vores rally. Toyota forhandler Mogens Frederiksen, hvis forretning ligger få hundrede meter fra Idrætshallen, stiller sit værksted til rådighed for vores tekniske kontrol.

Løbet køres i 2 afsnit. Lørdag formiddag køres en etape vest for Odense, som er næsten identisk med sidste års formiddagsetape. Lørdag eftermiddag, hvor Miniralliet også er med, kører vi den spændende industriprøve, samt nogle ’gode gamle’ prøver sydvest for Odense. Det drejer sig om områder som ’Hesbjerg Skov’, ’Render-Gundestrup’ og ikke mindst rundbanen i Nårup. Servicen er henlagt til 2 faste servicepladser. Om formiddagen ved Odense Idrætshal og om eftermiddagen i industriområdet Ellehaven ved Tommerup.

Vi håber at de danske og udenlandske rallykørere vil deltage i stort antal i både DM og Mini-ralliet. Statistikken fra de seneste DM-afdelinger ser ikke for godt ud, men vi ved at der er mange som har rallybilen stående klar hjemme i garagen! Vi håber meget på at modtage jeres anmeldelse til Toyota Rally 2001.

Vi tror på at dette års rally på Fyn kan leve op til de sædvanligvis store forventninger der er til løbet og glæder os til at se rigtig mange deltagere i Odense d. 28-29. september.  

Niels Erik Jørgensen
Løbsleder